Een mysterieuze groene oase met met referenties naar de Japanse kunsten.

de vraag.

De vraag: “Een tuinontwerp dat correspondeert met de architectuur van de recent gerenoveerde woning”.

Met een zo min mogelijke ingreep op de reeds bestaande verhardingen, de tuin verfrissen. Het creëren van samenhang tussen de binnen- en buitenruimtes. Een plek waar schoonheid, sereniteit en verwondering harmoniseert.

de inspiratie.

Voor dit ontwerp inspireren we ons op de eeuwenoude kunst van Kintsughi, het herstellen van gebroken keramiek met goudkleurige lak. Schoonheid in imperfectie vertalen we naar het lijnenspel in deze buitenruimte.

het voorstel.

Met waterdoorlatende gebroken betontegels langs de woning in ‘kintsughi-stijl’ creëren we paden die sturing geven naar de  te begane wegen alsook een warm welkom aan de inkom van de woning. Een verticale bakstenen spiegelvijver in het verlengde van de woning zorgt voor beleving van fauna en flora en fungeert als ijkpunt tussen de binnen- en buitenruimtes. Verschillende bakstenen zitmuurtjes zijn verspreid over de tuin op welgekozen plaatsen als informele zitelementen om te genieten van het spel van de natuur.

  • locatie: Duffel
  • oppervlakte: 1 are
  • jaar: 2024
  • diensten: analyse, ontwerp, coördinatie
  • partners: /

Stijn: “Het is de taak van elke ontwerper om het potentieel van de plek te ontbloten. Soms kan je met kleine, gerichte ingrepen een grote impact hebben. Unleash your habitat.”