Een verfrissende oase in de stad waarin binnen- en buitenruimtes natuurlijk resoneren.

de vraag.

“Creëer een interessante buitenruimte om de functies van de verschillende panden te verweven.“ Een geëngageerd koppel vat een project aan waarbij ze hun eigen woning met bureauruimte en een verhuurwoning op een aanliggend perceel via groen willen laten integreren. Ze zijn op zoek naar een buitenruimte waar vogels worden aangetrokken, kinderen en volwassenen zich kunnen uitleven, en vrienden samen kunnen tafelen. Onbegrensd gaat deze uitdaging met veel goesting aan!

de inspiratie.

Op het achterliggend perceel huist een in baksteen opgetrokken oude bakkerij, de inspiratiebron voor het gekozen materiaal, gebakken steen. Een combinatie van verschillende legverbanden geeft eigenheid aan de plek, maakt een verbinding tussen de verschillende panden en knipoogt naar de historiek van de plek. Ook een beleefbaar waterelement met een slimme waterinfiltratie zou kenmerkend worden voor dit ontwerp. Onbegrensd heeft het geluk om reeds in de ontwerpfase van DBX Architecten betrokken te worden, waardoor de binnen- en buitenruimtes van bij de start op mekaar worden afgestemd.

het voorstel.

Stel je voor: je wandelt door een weelderige, groene tuin, omgeven door een overvloed aan kleurrijke borders, plukfruit en geurige kruiden. Het geluid van kabbelend water leidt je via een regenwaterton naar de wadi die niet alleen een visueel spektabel biedt, maar ook het regenwater opvangt en natuurlijk laat infiltreren. De verschillende meidoorns doorheen de tuin zijn een bron van voedsel voor vogels zoals merels, lijsters, vinken en spreeuwen. Heldergroene bladeren met kleurrijke bessen zorgen voor prachtige contrasten waardoor deze buitenruimte een natuurlijke uitstraling krijgt. De zwemvijver aan de woning vormt de perfecte harmonie tussen ontspanning, biodiversiteit en natuurlijke schoonheid. Het glinsterend wateroppervlak, omringd door weelderige planten, prikkelt de zintuigen en bevordert de rust doorheen de tuin.
  • locatie: Antwerpen
  • oppervlakte: 1,8 are
  • jaar: 2024
  • diensten: ontwerp, projectopvolging, advies
  • partners: architectuur: DBX Architecten

“Co-creatie tussen (interieur)architectuur en tuinarchitectuur is altijd een meerwaarde voor het eindresultaat!”